Pasta z wędzonej makreli

5 (141 ocen)

  • 20 min

Pyszna pasta do chleba. Zdrowa i bardzo sycąca.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 średnia wędzona makrela
    2 jajka na twardo
    2 małe ogórki kiszone
    1 łyżka majonezu
    czarny pieprz świeżo mielony
    sól (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Dodatki Pasty

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości. Rozdrabniamy za pomocą widelca. Jajka na twardo trzemy na tarce o drobnych oczkach. Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem i schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela Ogórek Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować