Domowa pasta z wędzonej makreli
- wyświetlono: 2224 |
- dodany do książki kucharskiej: 4 |
- polecenia: 1
Domowa pasta z wędzonej makreli często gości na moim stole – mój mąż ją uwielbia. Chyba każdy zna smak tej pasty! Mnie kojarzy się z rodzinnym domem. Mama często ją robiła.
30min PT30M
Składniki
Składniki:◦2 wędzone makrele
◦5 jajek ugotowanych na twardo
◦1 mały pęczek szczypiorku
◦½ cebuli
◦3-4 małe ogórki konserwowe
◦3-4 łyżki majonezu
◦1 płaska łyżeczka musztardy
◦sól
◦pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Domowa pasta z wędzonej makreli
- 1.
Makrele obieramy ze skóry i usuwamy ości. Ugotowane jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Składniki przekładamy do miski dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.
Smacznego!
Podobne przepisy
Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Bardzo smaczna i aromatyczna pasta...
Dodane przez: AnetaJ
Masło z wędzonej makreli (pasta z wędzonej...
Masło z wędzonej makreli robi się...
Komentarze