Domowa pasta z wędzonej makreli

5 (191 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Domowa pasta z wędzonej makreli często gości na moim stole – mój mąż ją uwielbia. Chyba każdy zna smak tej pasty! Mnie kojarzy się z rodzinnym domem. Mama często ją robiła.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦2 wędzone makrele
    ◦5 jajek ugotowanych na twardo
    ◦1 mały pęczek szczypiorku
    ◦½ cebuli
    ◦3-4 małe ogórki konserwowe
    ◦3-4 łyżki majonezu
    ◦1 płaska łyżeczka musztardy
    ◦sól
    ◦pieprz
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta z makreli

Domowa pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrele obieramy ze skóry i usuwamy ości. Ugotowane jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Składniki przekładamy do miski dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować