Pasta z ciecierzycy z makrelą wędzoną

4.49 (172 ocen)

  • 60 min

Bardzo lubię takie domowe pasty na pieczywo więc robię dosyć często taki smarowidła na pieczywo

  • 60 min

Składniki:

  • ciecierzyca 20 dkg
    makrela wędzona 1 szt
    cebula biała 1 szt
    korniszony 2 szt
    majonez 2 łyżki
    olej 1-2 łyżki może być z pomidorów suszonych
    pieprz i sól do smaku
    por 1 kawałek
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z ciecierzycy z makrelą wędzoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19ut5nr 1. Ciecierzycę płuczemy zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc
    Rano wylewamy wodę wlewamy świeżą i gotujemy około 45 minut.
    Odsączamy.
    Zimną wkładamy porcjami do blendera i cebulę miksujemy.
  • image-12yc8bi 2. Do zmiksowanej ciecierzycy dodajemy pokrojone w drobną kostkę korniszony
  • image-1dilno3 3. Do zmiksowanej ciecierzycy i cebuli dodać pokrojone korniszony,obraną z ości makrelę ,majonez i pokrojony por i doprawiamy solą i pieprzem.
  • image-13nam2g 4. Wymieszać składniki pasty i odstawić aby smaki się .przegryzły.

    POLECAM!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować