Pasta twarożkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny dodatek do pieczywa

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g zmielonego twarogu (u mnie półtłusty)
    pęczek rzodkiewek
    pół pęczka szczypiorku
    2 łyżki posiekanej natki
    2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego (nie gęstego)
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta twarożkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki, szczypiorek i natkę myjemy, osączamy z wody.
    Szczypiorek i natkę kroimy drobno, rzodkiewki ścieramy na jarzynowej tartce.
    Łączymy z serem wcześniej zmielonym lub rozdrobnionym w blenderze, dodajemy jogurt lub śmietanę i solimy wg własnych upodobań.
    Podajemy z pieczywem.

Porady

Pastę warto schłodzić w lodówce przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować