" Pasiaste naleśniki z krówkowym serem "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne naleśniki w paseczki z serem i słodką masą krówkową w sam raz na obiad lub popołudniową przekąskę.

  • 30 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    - mąka - 2 szklanki
    - mleko - 1,5 szklanki
    - woda gazowana - 0,5 szklanki
    - jajko - 1 szt
    - olej - 2 łyżki
    - cukier waniliowy - 1 łyżka
    - sól - szczypta
    - kakao - 1 łyżka



    Nadzienie :
    - biały ser - 40 dag
    - skondensowane mleko słodzone - 0,5 puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Toffi Naleśniki Karmel Ser

" pasiaste naleśniki z krówkowym serem " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Mleko skondensowane gotujemy ok. 3 godziny w garnku z wodą.
    Studzimy.

    * Jeśli nie chce nam się gotowac mleka skondensowanego , możemy zastąpic je np. sosem toffi do lodów i deserów lub roztopic kilka cukierków krówek :)



    Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto naleśnikowe.

    1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem.

    Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego.

    Smażymy z obu stron.

    Ser biały ucieramy z masą krówkową.

    Przygotowaną masą smarujemy naleśniki.

    Zwijamy w ruloniki.

    Układamy na talerzu i podlewamy masą krówkową.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować