Paryska grzanka z jajecznicą z pieczarkami i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną propozycję na kolację lub niedzielne śniadanie, czyli zrumienione bułki z jajecznicą. Pomysł narodził się przez przypadek- zostały mi 4 niewielkie pieczarki i nie wiedziałam co z nimi zrobić. I pomyślałam - jajecznica z pieczarkami, pycha! A później jak by to udoskonalić i tak powstała bułka paryska na ciepło z jajecznicą. I naprawdę pysznie wyszło! Serdecznie polecam:)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 bułki paryskiej

    1 łyżka oliwy z oliwek

    4 pieczarki

    2 łyżki czarnych oliwek

    3 jajka

    1 łyżka masła klarowanego

    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bruschetta

Paryska grzanka z jajecznicą z pieczarkami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Oliwki również pokroić w plasterki.

    Na małej patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki. Smażyć aż pieczarki odparują wodę, dodać pokrojone oliwki. Chwilę razem podgrzewamy. W misce wymieszać jajka z solą i pieprzem, wylać na patelnie z pieczarkami. Usmażyć jajecznicę w stopniu jakim lubimy.
  • 2. W międzyczasie bułkę rozkroić na pół wzdłuż i posmarować oliwą . Ułożyć na większej patelni i wyraźnie zrumienić. Zdjąć z ognia i nałożyć jajecznicę. Posypać rzodkiewką i podawać do razu, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować