Parówki z nadzieniem w panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Choć staram się unikać parówek i nie jem ich często, czasem można sobie na nie pozwolić, ważne żeby wybierać te dobrej jakości, by nie było nudno nadziałam je pysznym farszem i obsmażyłam w orzechowej panierce. Na gorące śniadanie w sam raz!

  • 20 min

Składniki:

  • 5 cienkich parówek dobrej jakości

    Nadzienie:
    3 łyżki startego drobno sera żółtego
    3 łyżki mielonych orzechów laskowych
    1 łyżka łagodnej musztardy
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    szczypta pieprzu

    Panierka
    2 białka
    4 łyżki bułki tartej
    4 łyżki mielonych orzechów laskowych
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Dodatki Ser

Parówki z nadzieniem w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewamy parówki 1. Parówki obieramy z foliowej osłonki, nacinamy delikatnie wzdłuż tak aby nie przeciąć do końca a zrobić kieszonkę na nadzienie.
    Farsz:
    Drobniutko starty ser żółty, łączymy z mielonymi orzechami, dodajemy ketchup i musztardę doprawiamy szczyptą pieprzu do smaku, mieszamy całość w miseczce.Nadzienie wkładamy delikatnie łyżeczką w nacięcie .
    Białka ubijamy trzepaczką na pianę panierujemy parówki obtaczamy w bułce wymieszanej z orzechami, nadmiar strzepujemy i obsmażamy krótko w małej ilości oleju na patelni .
    Podajemy od razu gorące np z pieczywem i sałatką z pomidora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować