Parówki po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ok. 70 dag cienkich parówek
    1/2 kg pieczarek
    2 papryki czerwone
    puszka kukurydzy
    puszka fasoli czerwonej
    2 cebule
    2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 słoik sosu meksykańskiego
    2 łyżki papryki słodkiej w proszku
    3 - 4 łyżki margaryny
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    ok. 700 - 900 ml bulionu (użyłam z kostki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sos meksykański

Parówki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki i pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka a paprykę w paseczki. Na margarynie podsmażamy dość mocno parówki, następnie dodajemy cebulę, pieczarki, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko razem podsmażamy ok. 5 minut. Dolewamy bulion i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie dodajemy fasolę i kukurydzę oraz sos ze słoika. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem i dusimy wszytko 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Parówki Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować