Parówki po meksykańsku

4.99 (180 ocen)

To danie na szybko, gdy brakuje nam czasu. Może być alternatywą dla gulaszu. Najbardziej smakuje podane z ryżem, kaszą i pieczywem.

Składniki:

  • 0,5 kg parówek
    2 puszki czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 puszkę pomidorów
    2 ząbki czosnku
    2-3 cebule
    2 łyżki mąki
    Ok. 0,5 l bulionu (może być z kostki)
    Kminek, oregano, słodka i ostra papryka, pieprz caynne, tabasco
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.99 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Parówki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej pokrojoną cebule. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy, po czym dodajemy parówki pokrojone w krążki. Smażymy na wolnym ogniu, aby parówki się przypiekły. Następnie wlewamy pokrojone pomidory wraz z zalewą oraz bulion. Mąkę rozprowadzamy w połowie szklanki wody i wlewamy do całości, zagotowujemy. Doprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy na małym ogniu 15-20 min. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do całości i gotujemy następne 5 min. delikatnie mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kukurydza Parówki Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować