Papryka faszerowana serem feta

5 (174 ocen)

  • 60 min

Połączenie pieczonej papryki z serem feta... dla nas rewelacyjny duet . Smak podkreślony bazylią. Świetna przystawka na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 papryk kolorowych
    pomidorki koktajlowe
    300 g sera feta
    bazylia suszona
    listki świeżej bazylii
    sól
    oliwa z oliwek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    gałązka koperku
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka faszerowana serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana serem feta 1. Ser feta rozkruszyłem do miski, dodałem drobniutko pokrojoną cebulę. Czosnek przecisnąłem przez praskę wprost do sera. Dodałem suszoną bazylię i oliwę oraz świeżo zmielony pieprz.
    Paprykę oczyściłem, przekroiłem wzdłuż na połówki, ułożyłem na blasze , na folii aluminiowej, polałem olejem, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 250 stopniu C z termoobiegiem. Zapiekałem do czasu, aż skórka zaczęła odchodzić ( ok. 30 minut ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować