Papryka faszerowana z szybkowara

4.5 (193 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

papryka faszerowana w naszym domu jest bardzo lubianą potrawą i na ciepło i na zimno, farsz może być z ryżem, kaszami, makaronem z mięsem lub warzywami..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • papryka kolorowa 8 sztuk, ryż ugotowany 2 szklanki, mielone z drobiu 50 dag, koperek 1 pęczek, jajka 1 sztuka, przyprawa do mielonego 2 łyżki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, cebula podsmażona 1 sztuka, woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Papryka faszerowana z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z papryki odciąć czubek, usunąć gniazdo nasienne, opłukać pod zimną wodą

    ryż ugotować do miękkości, odcedzić na durszlaku
  • gotowe 2. mięso mielone dokładnie wymieszać na kleistą masę z posiekanym koperkiem, wystudzonym ryżem, przyprawą do mięsa mielonego, podsmażoną cebulką na oleju, jajkiem,papryką ostrą. farszem napełniać papryki, układać w szybkowarze na rozłożonym sitku (zalecam takie sitko do gołąbków, papryki - nie przypali się na dnie), wlać szklankę wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować