Palma szaszłyków owocowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananasa kroimy na dwie połówki jedną mniejszą drugą większą. Mniejsza musi być z liśćmi ananasa bo to będzie nasz podest do wbicia szaszłyków.
Większą połówkę ananasa obieramy kroimy w duża kostkę.
2.Winogrono ciemne i jasne myjemy. Kiwi, pomarańcze obieramy i kroimy w dużą kostkę. Nektarynki myjemy, wydrążamy pestki i też kroimy w kostkę.
3.Wszystkie owoce nabijamy na patyki według uznania. Ja nabijałam według wzoru winogrono ciemne, nektarynka,winogrono ciemne, winogrono jasne,ananas, kiwi, pomarańcza, winogrono jasne. Ale również inaczej też nabijałam bo jak zabrakło mi któregoś z owocu to zastępowałam innym i tak do wyczerpania owoców. Na samym końcu wszystkie szaszłyki wbić w ananasa. Pięknie prezentuje się na stole ale i również dobrze smakuje:)
Komentarze