Pałki kurczaka z papryką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pałki kurczaka smażone i duszone w papryce są idealnym daniem na ciepły obiad czy na zimno do pieczywa..........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pałki kurczaka 6 sztuk większe,
    przyprawa złocista do kurczaka 1 opakowanie,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    papryka zielona 4 sztuki średnie,
    cebula 2 sztuki,
    ząbki czosnku 5 sztuk,
    woda 2 szklanki,
    przyprawa w płynie 2 łyżki,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Pałki kurczaka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki kurczaka z papryką 1. Pałki kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawą do kurczaka złocistego, schować do lodówki na kilka godzin.

    Na gorącym oleju mocno zrumienić pałki z każdej strony, smażyć z 20 minut na średnim ogniu co jakiś czas obracać, wyjąć pałki na talerz.
  • Pałki kurczaka z papryką 2. Do garnka z tłuszczem po pałkach pokrojoną cebulę, paprykę, ząbki czosnku, wymieszać, podsmażać z 3 minuty.
  • Pałki kurczaka z papryką 3. Do papryki włożyć z talerza pałki, wlać wodę, przyprawę w płynie, pieprz ziołowy i pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować