Pakieciki francuskie z pysznościami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne pakieciki z ciasta francuskiego nadziane szynką z farszem jajeczno-chrzanowym ze słodką nutką żurawiny...

  • 50 min

Składniki:

  • 8 plastrów szynki gotowanej
    4 jajka
    1 łyżka chrzanu ze słoiczka
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    garść kandyzowanej żurawiny
    sól himalajska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Pakieciki francuskie z pysznościami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadziewamy farszem 1. 3 jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.Obieramy ze skorupek i zimne ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy kandyzowaną żurawinę ,majonez i smietanę oraz chrzan,doprawiamy masę do smaku solą i pieprzem,mieszamy na pastę. Na każdy plaster szynki układamy po łyżce farszu zawijamy w ruloniki boki zwijając do siebie tak jak na krokiety.

    Ciasto francuskie rozwijamy na cienki plaster,kroimy na pasy i na każdym układamy szynkowy rulonik,zawinąć ciasto brzegi zlepić .
  • Zawijamy w ciasto francuskie 2. Ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze zachowując odpowiednią odległość od siebie tak aby w czasie pieczenie nie posklejały się . pozostałe jajko rozkłócić i pędzelkiem posmarować wierzch ciasta. Włożyć pakieciki do nagrzanego piekarnika do 200*c i piec przez 20-25 minut na złoty kolor. Rewelacyjnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowo-majonezowym.
  • 3. Podawać na ciepło jak i na zimno też smakuja doskonale.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować