1.Biszkopt: ubijamy białka. Do ubitych już białek dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
2.Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 0,3 l przegotowanej wody, gdy tężeje wylewamy na upieczony już biszkopt.
3.Ubijamy śmietanę. Żelatynę, cukier puder, cukier waniliowy rozpuszczamy w 1/3 szklance wody i lekko podgrzewamy, aby się rozpuściło, ale nie zagotowało. Gdy wystygnie wlewamy do ubitej już śmietany, następnie całość wylewamy na stężałą już zieloną galaretkę.
4.Galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 0,3 l przegotowanej wody, gdy ostygnie dodajemy owoce. Gdy galaretka stężeję pomału wylewamy na śmietanę.
5.Polewa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy z 5 łyżeczkami podgrzewanej wody, gdy ostygnie oblewamy nią galaretkę z owocami.
Komentarze