Zapiekanki na bagietkach

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zapiekanki na bagietkach to pyszne i sycące danie w sam raz na szybką kolacyjkę :)

  • 40 min

Składniki:

  • - 4 bagietki
    - pieczarki
    - 40-50 dag żółtego sera
    - kiełbasa lub szynka
    - 5-7 jajek
    - 40 ml mleka
    - pomidory
    - sól
    - pieprz

Zapiekanki na bagietkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Środek bagietek wydrążamy.
  • 2. Pokrojoną w kostkę szynkę lub kiełbasę smażymy razem z pieczarkami na patelni.
  • 3. Jajka rozbijamy i roztrzepujemy.
  • 4. Do jajek dodajemy mleko, starty ser, usmażoną kiełbasę i pieczarki, pokrojone w paski pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 5. Gotowym farszem wypełniamy każdą bagietkę.
  • 6. Wypełnione bagietki wkładamy do piekarnika 175 stopni na 20-25 minut.

Porady

Gotowe zapiekanki możemy podawać z ketchupem bądź z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy