OGÓRKI DUSZONE

4.5 (156 ocen)

  • 15 min

Wspaniały smak. Nie wierzyłam, że ogórki można jeść na ciepło i że mogą tak wybornie smakować

  • 15 min

Składniki:

  • 6 ogórków gruntowych
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka mąki
    oliwa
    sól, biały pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ogórki duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy na ćwiartki. Delikatnie i bardzo krótko podsmażamy na oliwie. Ze śmietany, mąki i odrobiny wody przygotowujemy zasmażkę. Wlewamy ją do ogórków i chwilę dusimy. Posypujemy solą i pieprzem. Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować