Ogórek w śmietanie z koperkiem

5 (184 ocen)

Dodatek do drugiego dania.

Składniki:

  • 1 długi ogórek
    kilka gałązek świeżego koperku
    ok 3-4 łyżki śmietany kwaśnej
    1/3 łyżki octu
    1 łyżeczka cukru
    pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Mizeria Dodatki

Ogórek w śmietanie z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek drobno poszatkować. Ogórka obrać, zetrzeć na tarce w plasterki. Dodać ocet, sól, pieprz i cukier, wymieszać i odstawić na 10 min. Kolejno dodać śmietanę i świeży koperek, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kwaśna śmietana Ogórek Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować