Nietypowa lazania z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1Ciasto: jaka rozkłócamy, dodajemy mleko, 1/2 szklanki wody , sól i tyle mąki, by ciasto miało konsystencję śmietany. dodajemy olej. Odstawiamy na 20 min.Smażymy 6-8 naleśników.
2 Warzywa obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondlu dusimy pietruszkę, marchewkę seler. Na patelni podsmażamy pokrojone pieczarki i dodajemy do warzyw. Wszystko razem dusimy aż będzie miękkie.
Smażymy naleśniki, wkładamy do tortownicy, przekładamy farszem i posypujemy serem zółtym startym na tarce. Na koniec naleśnika smarujemy cieniutką warstwą masła i pieczemy w piekarniku 30 min. 180 stopni
Sos: Zeszklić cebulę z czosnkiem, przełożyć do garnka dodać koncentrat , ketchup oraz bulion. Jeśli będzie potrzeba zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Komentarze