Nalewka bursztynowa

0 (0 ocen)

  • 5 godz. 36 min

Dodawana po kilka kropli do ciepłej wody i pita na czczo poprawia odporność ,zapobiega infekcjom. W razie choroby przebiegającej z kaszlem warto nią nacierać piersi i plecy. Wcierana w skronie łagodzi ból głowy.

  • 5 godz. 36 min

Składniki:


  • 50 g okruchów bursztynu
    1/2 L spirytusu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka bursztynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bursztyn wsypać do butelki ,zalać spirytusem ,zakręcić i odstawić w ciemne miejsce. Nalewka jest gotowa po 2 tygodniach ,nie trzeba jej przecedzać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować