Naleśnikowe Pappardelle

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inne spojrzenie na włoską kuchnię. Uwielbiam naleśniki i włoskie smaki więc to połączyłem w szybki, prosty i bardzo smaczny sposób.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    CIASTO NA OKOŁO 4 PORCJE ( 10 NALEŚNIKÓW )
    100 GRAM MĄKI PSZENNEJ
    2 DUŻE JAJKA
    1 ŁYŻKA CUKRU
    SZCZYPTA SOLI
    40 GRAM ROZTOPIONEGO MASŁA LUB 5 ŁYŻEK OLIWY
    250 ML MLEKA

    DODATKI:
    2 DUŻE POMIDORY
    4 ZĄBKI CZOSNKU
    OLIWKI
    SER MOZZARELLA
    ŚWIEŻA BAZYLI I PIETRUSZKA DO PRZYPRAWIENIA I OZDOBY
    PRZYPRAWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
    SUSZONA BAZYLIA
    3 ŁYŻKI OLIWY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśnikowe pappardelle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE: SKŁADNIKI NA CIASTO WYMIESZAĆ DOKŁADNIE NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 30 MINUT. POMIDORY KROIMY NA OSIEM CZĘŚCI I USUWAMY GNIAZDA NASIENNE. CZOSNEK OBIERAMY I KROIMY DROBNO. OLIWKI KROIMY W PLASTERKI BĄDŹ ZOSTAWIAMY W CAŁOŚCI. WRZUCAMY WSZYSTKO DO MISKI DOPRAWIAMY, POLEWAMY OLIWĄ - MIESZAMY I PODSMAŻAMY OKOŁO 2 MINUT NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ZOSTAWIAMY WSZYSTKO NA NIEJ AŻ DO USMAŻENIA NALEŚNIKÓW. ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI. PO USMAŻENIU ZWIJAMY NALEŚNIKI W RULON I KROIMY NA 1 CENTYMETROWE PASKI. UKŁADAMY NA TALERZU I DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYCH. NA KONIEC KRUSZYMY MOZZARELLĘ I DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ PIETRUSZKĄ I BAZYLIĄ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować