Pappardelle z kurczakiem i szpinakiem

  • wyświetlono: 3970 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jeśli lubicie szpinak, to tak przygotowany makaron bardzo Wam posmakuje. Zdrowe i pyszne połączenie.

PolskaGotuje

Składniki

- pół opakowania makaronu pappardelle;
- 1 pierś z kurczaka;
- 200 g liści szpinaku;
- 1 duży pomidor;
- 5 łyżek oliwy;
- 1 duży ząbek czosnku;
- duża łyżka posiekanej natki pietruszki;
- sól;
- pieprz;
- świeżo starty ser.

Sposób przygotowania przepisu:

Pappardelle z kurczakiem i szpinakiem

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć i pokroić na kosteczkę. Czosnek obrać i pokroić na półplasterki. Na dużej patelni podgrzać oliwę i około 1 minuty podsmażyć czosnek. Dodać pierś z kurczaka i smażyć, aż nabierze złotego koloru. Następnie dodać szpinak, pietruszkę, sól i pieprz, dobrze wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić, dodać do składników na patelni, wymieszać. Na końcu dodać pokrojonego w kostkę pomidora i jeszcze przez chwilkę podsmażyć. Podawać posypane startym serem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronKurczakczosnekszpinakpomidorkuchnia włoskaobiadtanie danieimprezydanie_z_makaronem

Komentarze

Podobne przepisy

Kaszotto z kurczakiem i szpinakiem

Dodane przez: natalieb88

Kaszotto z kurczakiem i szpinakiem

Opcja na szybki i pyszny obiad-...

lasagne

Dodane przez: marysiaz

Lasagne z kurczakiem i szpinakiem

Na deszczowy poniedziałek lasagne...

Krokiety z kurczakiem i szpinakiem

Dodane przez: motylek06

Krokiety z kurczakiem i szpinakiem

Niecodzienne krokiety, które szybko...

Świeża pasta, dobra oliwa i krewetek smak.

Dodane przez: Kamil®

Pappardelle z krewetkami i szafranem

"Pappardelle fresche con gamberetti...

kokardki z kurczakiem i szpinakiem

Dodane przez: anka1988

Kokardki z kurczakiem i szpinakiem

Obiad dla wielbicieli makaronu,...

Pappardelle z podgrzybkami i parmezanem

Dodane przez: Dzarkos

Pappardelle z podgrzybkami i parmezanem

Potrawa której smak podbije podniebienia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE