Naleśniki ze szpinakiem

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy szpinaku i naleśników.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    • 1l mleka
    • 1 jajko
    • 0,5 kg mąki
    • szczypta soli
    NADZIENIE:
    • szpinak (najlepiej mrożony)
    • 2 serki topione śmietankowe
    • 2 ząbki czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz ziołowy

    dodatkowo śmietana 18% ( do polania)
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Usmażone naleśniki 1. Robimy ciasto na naleśniki. Wlewamy mleko do miski, dodajemy jajko, sól i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i ponownie miksujemy do momentu aż ciasto stanie się jednolitą masą. Smażymy.
  • Farsz 2. Na patelni rozmrażamy szpinak. Kiedy to już się stanie odsączamy wodę i dodajemy przyprawy według uznania i podsmażony wcześniej czosnek.
    Następnie dodajemy serki topione i wszystko razem mieszamy. Kiedy wszystko się razem połączy ściągamy patelnie z ognia.
  • Nakładamy farsz na naleśniki 3. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i składamy je na 4 części. By były bardziej chrupiące można wstawić je na 15 – 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 150º.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować