Naleśniki zapiekane z pieczarkami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Fantazyjne naleśniki z farszem z pieczarek, udekorowane jajkiem

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
    • 2 szk. mąki pszennej
    • Szczypta soli oraz cukru
    • Jajko
    • ½ szk. wody gazowanej
    • 2 szk. mleka
    Składniki na farsz:
    • 6 plastrów sera żółtego
    • 20 dag pieczarek
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól
    • Cebula
    Dodatkowo:
    • 6 jajek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki zapiekane z pieczarkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier.
    Wbijamy jajko.
    Dolewamy wodę, mieszając żeby nie powstały nam grudki.
    Na koniec dodajemy mleko.
  • naleśniki 2. Smażymy naleśniki.
  • cebula 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieprz 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 6. Naleśniki rozkładamy wykładamy farsz.
  • ser 7. Przykrywamy plastrem sera.
  • naleśnik 8. Robimy kopertki.
  • otwór 9. Na środku każdego naleśnika robimy szklanką otwór.
  • jajko 10. Wbijamy po jednym jajku.
  • nalesniki 11. Zapiekamy do chwili kiedy jajka nam się siądą.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować