Bardzo delikatne, smaczne naleśniki, dzięki dodaniu kurkumy są o pięknym złocistym kolorze i są zdrowsze, serek homogenizowany z rodzynkami smakuje wybornie w naleśnikach........SMACZNEGO!!!
Naleśniki z kurkumą z serkiem z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, sól, dodać jajka, wlać mleko, wodę gazowaną i olej, trzepaczką wszystko dokładnie wymieszać, na koniec wsypać kurkumę i wymieszać, odstawić na 30 minut miskę przykrytą talerzem.
2.Patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować raz olejem i rozgrzać mocno, ciasto naleśnikowe wymieszać i wlać porcję chochelką na patelnię, smażyć na złocisto z 2 minuty z każdej strony na średnim ogniu , usmażone odkładać na talerz.
3.Ser z wiaderka wyłożyć do miski, wsypać odcedzone na sitku rodzynki, wymieszać łyżką.
4.Na każdy naleśnik dać porcję serka i rozsmarować łyżką, naleśniki składać na pól i jeszcze raz na pół.
Komentarze