Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przyrządzamy ciasto naleśnikowe. Ja dodaję do ciasta ok. 2 łyżek oleju i smażę naleśniki na patelni teflonowej już nie dodając oleju. Ważne by ciasto "odpoczęło" ok. 40 minut zanim zacznie się smażyć naleśniki.
Kurczaka kroimy w większą kostkę, cebulę w piórka a pieczarki w plasterki. Na oleju podsmażamy mięso z cebulą, pieczarkami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i vegetą. Na koniec dodajemy 2 łyżki gęstej śmietany oraz ok. 2 łyżek startego żółtego sera aby utworzył nam się taki sosik oraz natkę.
Nakładamy farsz na połowę naleśnika i przykrywamy drugą połową. posypujemy startym serem i zapiekamy chwilę w piekarniku aż ser się rozpuści. Gotowe!
Komentarze