Naleśniki z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepis na naleśniki z podsmażaną kiszoną kapustą. Bardzo sycące i smaczne danie. Do tego dużo szczypiorku, w końcu na talerzu musi być zielono:)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    3/4 szklanki mleka
    woda gazowana
    szczypta soli
    Farsz:
    ok. 0,5kg kiszonej kapusty
    2 cebule
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    do panierki: 2 jajka
    bułka tarta
    opcjonalnie: szczypiorek, ketchup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Naleśniki

Naleśniki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z kiszoną kapustą 1. Kapustę opłukać, lekko podgotować (ja nie lubię bardzo rozgotowanej). Odsączyć z wody, drobniej pokroić.
    Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, oprószyć solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku i odstawić.

    Naleśniki - czyli mąkę, mleko, jajka i wodę zmiksować na gładkie ciasto. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu.
    Naleśniki nadziać farszem z kiszonej kapusty i cebulki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć. Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem, można też polać ketchupem (jeśli ktoś lubi:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować