Muszle nadziewane szpinakiem i pastą z surimi

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

Ciekawa odskocznia od tradycyjnych przystawek.

  • 40 min

Składniki:

  • *opakowanie makaronu w kształcie muszli,
    *nadzienie szpinakowe:
    30 dag mrożonego szpinaku (brykiet lub kostki),
    ser feta,
    3 ząbki czosnku,
    sól, pieprz

    *nadzienie surimi:
    opakowanie paluszków krabowych z surimi (250g),
    serek twarogowy czosnkowy,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Muszle nadziewane szpinakiem i pastą z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Nadzienie szpinakowe: czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak, dusić aż odparuje. Ser feta pokroić w kostkę i dodać do szpinaku. Poddusić razem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wystudzić.
  • 3. Nadzienie z surimi: paluszki krabowe obgotować ok 3-5 min w lekko osolonej wodzie. Wystudzone zblendować z serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 4. Wystudzone muszle wypełnić nadzieniem, schłodzić w lodówce ok godz przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować