Murzyńskie cycuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie biszkoptu : Jajka wbij do miski, dodaj cukier i całość zmiksuj na puszystą masę. Partiami dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia nie przerywając miksowania. Wsyp mak i delikatnie połącz składniki. Ciasto wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Blaszka 28cm x 25 cm.
2.Przygotowanie masy : 3/4 szklanki mleka zagotuj. Do pozostałej części mleka wlej sok ananasowy, dodaj mąkę ziemniaczaną i budyń. Wymieszaj składniki. Wlej lekkim strumieniem do gotującego się mleka cały czas mieszając. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę i dodaj partiami budyń nie przerywając miksowania.
3.Przygotowanie polewy : Do rondelka wlej wodę i cukier. Postaw na małym ogniu i mieszaj aż składanki się połączą. Wrzuć pokrojone masło i pozostaw aż masło się rozpuści. Wsyp kakao i energicznie wymieszaj.
4.Przygotowanie ciasta murzyńskie cycuszki : Na ostudzony biszkopt wlej masę budyniową. Cappucino rozpuść w 1 szklance ciepłej wody i zamaczaj każdy biszkopt. Ułóż obok siebie na górze ciasta. Wszystko polej polewą. Na górze każdego biszkoptu połóż rodzynki.
Komentarze