Murzynek z kremem

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Dzięki jabłkom ciasto jest wilgotne

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duże jabłka • 1 i 1/2 szkl. mąki • 2 łyżeczki sody • 4 łyżki kakao • 4 jajka • 3/4 szkl. oleju • 3/4 szkl. cukru • 1 szkl. orzechów kostka masła • 1 szkl. cukru pudru • 1 mały jogurt grecki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Murzynek Ciasto z kremem Desery

Murzynek z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obierz jabłka, zetrzyj je na tarce. Przesiej mąkę z sodą i kakao. Dodaj jajka, oliwę i cukier. Wymieszaj wszystko w misce na gładką masę. Dodaj pokrojone orzechy. Odcedź sok z jabłek, dodaj je do ciasta i wymieszaj. Piecz 45 minut w temp. 175⁰C.
  • 2. Ostudzone ciasto przekrój nożem. Zmiksuj masło na gładką masę, dodaj cukier. Cały czas miksując dodawaj stopniowo jogurt. Ciasto przełóż masą. Posyp cukrem pudrem i udekoruj orzechami.

Porady

Jabłka w cieście możesz zastąpić np. czterema bananami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować