Pieguski

0 (0 ocen)

  • 25 min

Mocno czekoladowe ciasteczka

  • 25 min

Składniki:

  • 1 szkl. orzechów włoskich • po 1/2 szkl. rodzynek, żurawiny, płatków migdałów, pestek dyni i słonecznika • tabliczka mlecznej i gorzkiej czekolady • 3 szkl. mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao • 2 kostki margaryny • 1 szkl. cukru pudru • 2 jajka • wiórki kokosowe

Pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady drobno pokroić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, wsypywać stopniowo mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Dodać bakalie i czekoladę, wymieszać. Nakładać łyżeczką małe kulki na blachę wyłożoną papierem. Posypać wiórkami. Piec 15 minut w temp. 180⁰C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy