muffinkowa baba nie tylko na Wielkanoc nadziana budyniem kokosowym...

0 (0 ocen)

muffinkowa baba jest niezwykle wilgotna, delikatna i w trakcie jedzenia chce się ją jeść......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • MOKRE= 2 jajka, 1,5 szklanki maślanka, 1/2 szklanki olej, 3/4 szklanki cukier, 2 łyżki wiórki kokosowe
    SUCHE= 2i1/4 szklanki mąka tortowa Basia, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda
    BUDYŃ= 1 budyń waniliowy ugotować w 400 ml mleka, do zimnego mleka wsypać 2 łyżki cukru i 6 łyżek wiórek kokosowych i zagotować - wymieszać z rozmieszanym budyniem - budyń ostudzić
    DŻEM= np. wiśniowy 4 łyżki rozetrzeć na talerzu
    LUKIER= np. zielony dr. Oetkera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Muffinkowa baba nie tylko na wielkanoc nadziana budyniem kokosowym... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. MOKRE składniki mieszamy dobrze z cukrem i kokosem-----

    SUCHE składniki wsypujemy do mokrych i nie za dokładnie mieszamy-----

    3/4 ciasta przełożyć do silikonowej z kominkiem formy 26cm - na ciasto rozłożyć budyń - na budyń roztarty dżem - i resztę ciasta na wierzch-----

    piec w 200C około 40 -45 minut------

    babę zostawić do całkowitego wystudzenia - budyń musi się zastygnąć - inaczej baba się popęka------

    zimna babę wyjąć na talerz i polać lukrem zielonym - lukier wg instrukcji na opakowaniu------

    posypać kolorową posypką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować