Muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia dokładnie wymieszać w dużej misce.
Mleko,olej , jajka i aromat połączyć w osobnym naczyniu . Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać dokładnie mikserem na gładką masę.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami . Następnie każdą z nich napełnić do połowy ciastem i włożyć kostkę czekolady lub dżemem i wypełnić resztą ciasta . Posypać pokruszonymi wiórkami gorzkiej czekolady .
2.Babeczki wstawić do piekarnika. Piec na złoty kolor przez 30-35 minw temp. 180°C. Odstawić do ostudzenia w chłodne miejsce .
3.2 śmietany wymieszać na gęstą masę mikserem . Następnie pod koniec miksowania wsypać masę śmietanową dr Oetkera. Miksować jeszcze parę sekund po czym gotową masę nałożyć w rękaw lub szprycę i zacząć dekorowanie przestudzonych muffinek . Na koniec polać lukrem i posypać kolorową posypką
Komentarze