Muffinki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Muffinki idealnie nadają się na przyjęcia oraz spotkania przy kawie

  • 30 min

Składniki:

  • Masa:
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 i 1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    2 jajka
    kilka kropel aromatu waniliowego
    tabliczka czekolady milki z toffi
    Krem i dekoracja :
    2 śmietany 30 %
    masa śmietanowa do ciast i tortów , malinowa Dr Oetkera
    Lukier niebieski
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Forma z masą 1. 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia dokładnie wymieszać w dużej misce.
    Mleko,olej , jajka i aromat połączyć w osobnym naczyniu . Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać dokładnie mikserem na gładką masę.
    Formę do muffinek wyłożyć papilotkami . Następnie każdą z nich napełnić do połowy ciastem i włożyć kostkę czekolady lub dżemem i wypełnić resztą ciasta . Posypać pokruszonymi wiórkami gorzkiej czekolady .
  • 2. Babeczki wstawić do piekarnika. Piec na złoty kolor przez 30-35 minw temp. 180°C. Odstawić do ostudzenia w chłodne miejsce .
  • 3. 2 śmietany wymieszać na gęstą masę mikserem . Następnie pod koniec miksowania wsypać masę śmietanową dr Oetkera. Miksować jeszcze parę sekund po czym gotową masę nałożyć w rękaw lub szprycę i zacząć dekorowanie przestudzonych muffinek . Na koniec polać lukrem i posypać kolorową posypką

Porady

Koniecznie poczekaj aż muffinki przestygną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować