W smaku akurat takie jak krem w którym zatopiony jest migdałek w ,,oryginalnej kulce"raffaello...Ciasto często gości na moim stole.Pyszne chwile z Rafaello!
Moje raffaello-bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mleka,proszku budyniowego,mąki ziemniaczanej i cukru gotujemy budyń.Studziny go.
2.Żółtko ucieramy na gładko z masłem.Stopniowo dodajemy wystudzony budyń,ciągle miksujemy.Gdy wszystko dokładnie wymieszamy dodajemy wiórki kokosowe(odkładamy tylko pól szklanki do posypki),miksujemy.
5.Wierzchnią warstwą sa krakersy.Wylewamy na nie cienką warstwę masy.
6.10 krakersów kruszymy w miseczce,dodajemy reszte wiórek kokosowych.Posypujemy nimi górę ciasta,Odstawiamy do lodówki na stężenie.Najlepiej ciasto smakuje na drugi dzień,kiedy krakersy się ,,przegryza"kremem.Wtedy tez ciasto bedzie sie bardzo dobrze kroiło,nie będą się kruszyć krakersy
Komentarze