MOJE RAFFAELLO-bez pieczenia

5 (167 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

W smaku akurat takie jak krem w którym zatopiony jest migdałek w ,,oryginalnej kulce"raffaello...Ciasto często gości na moim stole.Pyszne chwile z Rafaello!

  • 45 min

Składniki:

  • 3 paczki krakersów
    1litr mleka
    2 budynie waniliowe
    2 łyzki mąki ziemniaczanej
    1żółtko
    kostka masła
    3/4 szkl.cukru
    opakowanie 200g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Moje raffaello-bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotujemy budyń 1. Z mleka,proszku budyniowego,mąki ziemniaczanej i cukru gotujemy budyń.Studziny go.
  • ucieramy 2. Żółtko ucieramy na gładko z masłem.Stopniowo dodajemy wystudzony budyń,ciągle miksujemy.Gdy wszystko dokładnie wymieszamy dodajemy wiórki kokosowe(odkładamy tylko pól szklanki do posypki),miksujemy.
  • wykładamy krakersy 3. Na dużą blachę wykładamy warstwę krakersów
  • krakersy,krem,krakersy...itd.. 4. Na krakersy wylewamy 1/4 cześć kremu budyniowego.Przykrywamy kolejna warstwa krakersów,znow wylewamy budyn...itd...
  • smarujemy wierzchnią warstwę kremu 5. Wierzchnią warstwą sa krakersy.Wylewamy na nie cienką warstwę masy.
  • posypka na wierzch ciasta 6. 10 krakersów kruszymy w miseczce,dodajemy reszte wiórek kokosowych.Posypujemy nimi górę ciasta,Odstawiamy do lodówki na stężenie.Najlepiej ciasto smakuje na drugi dzień,kiedy krakersy się ,,przegryza"kremem.Wtedy tez ciasto bedzie sie bardzo dobrze kroiło,nie będą się kruszyć krakersy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować