Moje kolorowe leczo

1 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa papryka, cukinia, pomidory... pełnia letnich kolorów na talerzu

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia (duża): 1 sztuka
    - papryka świeża (różne kolory): 1 kilogram
    - kiełbasa: 500 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - pomidory krojone w zalewie: 400 gramów
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    - pieprz czarny mielony (do smaku): 1 szczypta
    - papryka słodka mielona (do smaku): 1 szczypta
    - papryka ostra mielona (do smaku): 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Moje kolorowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Papryki umyć, oczyścić i także pokroić. Cebulę pokroić w krążki. Kiełbasę pokroić w kostkę.
  • 2. W garnku lub rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć, aż się zeszkli. Dodać kiełbasę, chwilę razem smażyć.
  • 3. Następnie dodać paprykę i pomidory razem z zalewą. Gotować na małym ogniu, aż papryka zmięknie, a sos zgęstnieje. Można dodać trochę wody w trakcie gotowania.
  • 4. Na końcu dodać cukinię, doprawić do smaku solą, pieprzem i paprykami. Przykryć i gotować ok. 15 minut, aż cukinia straci surowość, ale nie będzie się rozpadać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Kiełbasa Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować