młoda kapusta nasze ulubione danie w różnej postaci, tutaj wykorzystałam paprykę z mięskiem z innej potrawy, odłożyłam 1 szklankę do tej kapusty......SMACZNEGO!!!
Młoda kapusta z papryką na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab, bekon pokroić w kostkę i na oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, ząbki czosnku i podsmażać z 3 minuty.
2.Wsypać drobno pokrojone papryki, kucharka, wymieszać i podsmażać z 3 minuty.
3.Wsypać pokrojoną drobno z pestkami papryczkę ostrą, podsmażać z 3 minuty (na koniec 1 szklankę gulaszu odłożyć i będzie na później do młodej kapusty).
4.Dwie główki młodej kapusty opłukać i pokroić nie za drobno.
Odłożoną paprykę w szklance wsypać do garnka i rozgrzać, wsypać pokrojoną kapustę, wymieszać.
Bez przykrycia gotować do miękkości kapusty z 15 minut, co jakiś cza zamieszać, na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia, zdjąć z ognia i wsypać koperek posiekany.
Komentarze