Mix sałat z krewetkami.

4.49 (184 ocen)

  • 30 min

Danie na lekką kolacje.

  • 30 min

Składniki:

  • Świeże krewetki lub mrożone
    4 ząbki czosnku
    papryka słodka w proszku
    sok z cytryny
    olej
    mix sałat z roszponką
    pomidorki koktajlowe
    ogórek świeży
    papryczki ostre
    bazylia suszona
    ocet balsamiczny, oliwa extra vergine, sól
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mix sałat z krewetkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki obrać i dodać czosnek pokrojony w kostkę,szczyptę papryki, łyżkę oleju i łyżeczkę soku z cytryny. Wszystko razem wymieszać i zostawić w lodówce na 15 min.
  • 2. Mix sałat wyłożyć na półmisek. Obranego ogórka pokroić w plasterki i wyłożyć na sałatę. Pomidorki pokroić w ćwiartki i też wyłożyć na sałatę. Na to ułożyć pokrojoną drobno papryczkę ostrą.
  • 3. Do małego słoiczka wlać 5 łyżek oliwy extra vergine, 2 łyżki octu balsamicznego i szczyptę soli. Zamknąć słoik i potrząsać do czasu, aż sos nabierze gładkości.
  • 4. Sosem polać sałatę z pomidorami, ogórkiem i papryczką. Wszystko posypać suszoną bazylią.
  • 5. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i usmażyć krewetki. Smażymy około 4 min. Usmażone krewetki wykładamy na półmisek z sałatą.

Porady

Można użyć świeżej bazylii

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować