Zupa ze świeżymi pomidorami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić, zalać zimną wodą i doprowadzić do zagotowania. Zebrać szumowiny i dodać ziele angielskie, cebulę i liść laurowy. Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać do wywaru i gotować na wolnym ogniu.
2.Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, dodać pomidory do zupy i gotować jeszcze około 10 min.
3.Na koniec zupę przyprawić solą i pieprzem. Dodać dwie łyżki kwaśnej śmietany i wszystko razem wymieszać. Zupę posypać natką pietruszki i koperkiem.
4.Makaron 5 jajeczny Lubella ugotować według opisu na opakowaniu i podawać z doprawioną zupą.
Komentarze