Keks

  • wyświetlono: 285 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Świąteczne ciasto, pełne pachnących bakalii.

Paulusia

Składniki

2,5 szkl. maki pszennej
1,5 szkl. cukru pudru
5 jaj
15 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olejek waniliowy
30 dag bakalii + 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Keks

  • 1. Całe jaja z cukrem pudrem zmiksować do białości. Dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Margarynę rozpuścić. Gorącą wlewamy stopniowo do ubitej masy. Całość delikatnie mieszamy.
  • 3. Bakalie mieszamy z 1 łyżką maki. Bakalie i olejek waniliowy dodajemy do ciasta i całość chwilę mieszamy.
  • 4. Brytfankę o wymiarach 38cm x 9cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej ciasto. Ciasto pieczemy w temperaturze 180*C około 50 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylabakalieświętaboże narodzeniekeksspotkanie rodzinne

Komentarze

Podobne przepisy

Keks

Dodane przez: angelika9

Keks

Ulubione ciastko mojego męża.

Keks

Dodane przez: evi895

Keks

Jest to wypiek mojej mamy. Jego...

Keks po upieczeniu.

Dodane przez: Kamciss

Keks.

Jest to mój pierwszy i z pewnością...

Keks

Dodane przez: tymbark

Keks

Keks najlepszy na święta i inne...

keks

Dodane przez: lubieplacki

Keks

Sprawdzony przepis, który zawsze...

Dodane przez: kuba stępień

Keks

Łatwy i bardzo dobry keks.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE