Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

pyszne

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czekolada deserowa - 100 g
    czekolada mleczna - 100 g
    śmietanka kremówka -250 ml
    cukier puder- 3 łyżki
    mleko - 4 -5 łyżek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki Bita śmietana

Miseczki z czekolady z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki , reszta która pozostanie można użyć do innych foremek, schłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić dowolnie...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować