Miś "Lubiś" z czekoladowym budyniem

4.49 (190 ocen)

Gratka dla niejadka :)

Składniki:

  • 4 jajka
    4 łyżki mąki
    4 łyżki cukru
    1 cukier wanilinowy
    szczypta proszku do pieczenia
    budyń czekoladowy
    1/2 l mleka
    czekolada do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miś "lubiś" z czekoladowym budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, dodać cukier i cukier wanilinowy, dodać żółtka. Ubić do białości. Na końcu dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Można wymieszać całość mikserem, chociaż ja wolę łyżką. Ciasto wylać do formy w kształcie misia. Piec w 180 stopniach aż do zaokrąglenia się brzegów. Można sprawdzać wykałaczką czy już jest upieczone. Upieczonego misia wykładamy do wystudzenia
  • 2. Gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jeszcze ciepły wlewamy do szprycy. Nadziewamy w kilku miejscach misia (od spodu) Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować