MINIPIZZA Z POMIDORKAMI

5 (178 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Najlepsza z pomidorkami działkowymi.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 20 g swiezych drozdzy
    350 g maki
    6 lyzek oliwy
    2 zabki czosnku
    1 lyzka suszonego rozmarynu
    400 g pomidorow(ja uzylam malinowek)
    150 g parmezanu lub sera zoltego
    1/2 lyzeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Minipizza z pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drozdze rozetrzec z 10 lyzkami cieplej wody.Odstawic,gdy wyrosna dodac do
    maki wymieszanej z sola.Wlac 4 lyzki oliwy,wyrobic ciasto.Odstawic je w
    cieple miejsce na godzine.Czosnek obrac ,przecisnac przez praske,wymieszac
    z reszta oliwy i rozmarynem.Pomidory oplukac,sparzyc wrzatkiem,obrac ze
    skorki i pokroic na mniejsze kawalki.Ser zetrzec na tarce o malych
    oczkach.Ciasto podzielic na 8 czesci.Z kazdej uformowac placek ,posmarowac
    kazdy oliwa przyprawiona.Ulozyc na blaszce wylozonej papierem .Na kazdej
    pizzy rozlozyc pomidory,posypac je parmezanem.Piec w piekarniku nagrzanym
    do 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować