Mini tortille z kurczakiem i warzywami

4.5 (193 ocen)

Szybka przekąska. Placki tortilli nadziewane farszem z kurczaka, ogórka zielonego i papryki czerwonej.

Składniki:

  • 4 tortille

    Farsz:
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1 mała papryka czerwona
    1/2 małego ogórka zielonego
    1-2 łyżki majonezu
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz

    Sos:
    3 łyżki majonezu
    4 łyżki ketchupu
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Mini tortille z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortille podgrzać na patelni.
  • 2. Pierś z kurczaka posolić i obsypać pieprzem z obu stron, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano, podlewając co jakiś czas wodą.
  • 3. Zimnego usmażonego kurczaka wraz z papryką czerwoną i ogórkiem zielonym pokroić w drobną kostkę, połączyć majonezem, doprawić do smaku.
  • 4. Sporządzić sos: majonez wymieszać z ketchupem, doprawić do smaku pieprzem.
  • 5. Na gorące placki tortilli układać farsz, zwinąć. Zimne włożyć do lodówki. Pokroić na kawałki. Podawać ze sosem.

Porady

Tortille można również podawać na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować