Mini tarty pieczarkowo - warzywne z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je podać z ketchupem, majonezem lub bez dodatków.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 12 tartaletek o średnicy 12cm
    Ciasto:
    350g mąki
    150g margaryny
    1 jajko
    2 - 4 łyżki wody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli

    Farsz:
    1 kulka mozzarelli
    300g obranych pieczarek
    1/2małej czerwonej papryki
    ½ czerwonej cebuli
    Kawałek pora
    50g sera żółtego
    ½ szklanki śmietanki 30%
    ¼ szklanki mleka
    Papryka słodka w proszku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Przystawki

Mini tarty pieczarkowo - warzywne z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Przesianą mąkę z proszkiem posiekać razem z masłem. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto, włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do tartaletek, uprzednio posmarowanych masłem i obsypanych bułką tartą. Poukładać kostki mozzarelli, nałożyć po 2 łyżki farszu i całość zalać mieszanką mleczno – serową.
  • 2. Farsz: Mozzarellę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w talarki i przesmażyć na łyżce oleju do odparowania wody. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, pora w krążki. Zimne pieczarki i pokrojone warzywa wymieszać razem. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach i wymieszać z mlekiem i śmietaną, roztwór doprawić solą, pieprzem oraz papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Papryka Pieczarki Por Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować