Mini tartinki z ciasta francuskiego

4.5 (171 ocen)

  • 45 min

Mini tartinki niezależnie od dodatków są świetną propozycją na danie imprezowe.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    opakowanie ciasta francuskiego


    Czerwona pasta, zmiksować następujące składniki:
    1 łyżka serka naturalnego typu Philadelphia
    2 łyżki czerwonego pesto (przepis znajdziesz tutaj)


    Zielona pasta, zmiksować następujące składniki::
    1 dojrzałe avocado
    sok z 1/2 limonki
    sól do smaku
    Do przybrania: koperek, czarne oliwki, chilli
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Mini tartinki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini tartinki 1. Z ciasta francuskie wykroić kwadraty i wyłożyć je do foremek na mini babeczki (rogi kwadratów powinny wystawać do góry).
    Na ciasto nałożyć kawałki pergaminu i wsypać łyżeczkę grochu, aby podczas pieczenia ciasto nie zmieniło kształtu.
    Piec w temp 180 stopni 15 minut.
    Na upieczone spody tartinek nakładać pasty i udekorować dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować