Mini pączki z ciasta francuskiego

4.5 (199 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na pączki z ciasta francuskiego jest idealny dla osób, które nie robią pączków ze względu na czasochłonne przygotowanie ciasta. Pomysł, który Wam dzisiaj przedstawiam może przekona Was do robienia pączków?
Do nadzienia użyłam truskawkowej marmolady, jednak możesz zdecydować jakiego nadzienia użyjesz – może to być na przykład budyń, albo krem czekoladowy.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    ulubiona marmolada lub inne nadzienie (krem czekoladowy, budyń itp.)
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Mini pączki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 12 części.
    Na każdy z kawałków ciasta daj około pół łyżeczki nadzienia.
  • 2. Teraz czas uformować pączki - tak, aby „zamknąć” w środku nadzienie i stworzyć kuleczkę.
  • 3. Gotowe pączki smaż na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej olej rzepakowy lub kokosowy). Wcześniej daj do niego kawałek obranego ziemniaka – dzięki temu unikniesz pienienia. Kiedy pączki z jednej strony będą już rumiane odwróć je na drugą stronę.
    Ostygnięte pączki posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Tłusty czwartek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować