Serniczki z polewą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Słodki deserek dla małych i większych łasuchów. W ich przygotowaniu bardzo lubią pomagać mi córeczki.

Składniki:

  • 160 g herbatników kakaowych
    60 g masła
    600g twarogu do serników (trzykrotnie mielonego)
    3 łyżki proszku budyniowego
    150g kremówki
    3 jajka
    esencja waniliowa
    5 łyżek cukru pudru
    tabliczka mlecznej czekolady (100g)
    2 łyżki mleka
    2 łyżki posypki czekoladowej
    2 łyżki wiórków kokosowych













Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Serniczki z polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokrusz (np.rozbijając wałkiem). Połącz z roztopionym, zimnym masłem.Wyłóż dno foremek i wstaw do lodówki.
  • 2. Jajka roztrzep z cukrem pudrem. Dodaj śmietanę kremówkę i łyżkami twaróg. Połącz z proszkiem budyniowym i kilkoma kroplami esencji waniliowej. Wymieszaj na gładką masę.
  • masą twarogową napełnić foremki 3. Do foremek wyłożonych ciastkami wlewaj masę serową ( prawie do pełna). Mini serniczki piecz ok.30 min. w 170st. Zostaw w zamkniętym piekarniku przez 15 min.Wystudź.
  • serniczki udekorować 4. Czekoladę rozpuść razem z mlekiem i polej ostudzone serniczki. Wierzch posyp posypką czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować