Mieszana sałatka wiosenna

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Pyszna i chrupiąca jest witaminowym zastrzykiem energii dla zmęczonego zimą organizmu.To propozycja dla dbających o linię.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
    1/2 główki sałaty fryzyjskiej
    garść rukoli
    kilka liści sałaty radicchio
    2 pomidory pęczek rzodkiewki
    1/2 ogórka wężowego
    1 kulka mozarelli

    Sos winegret:
    2 łyżki octu białego winnego
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól pieprz do smaku
    szczypta cukru
    szczypta czubrycy zielonej
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Mieszana sałatka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty umyć osuszyć porwać na kawałki wymieszać w salaterce.Pomidora pokroić na cząstki ogórka obrać ze skórki rzodkiewkę oczyścić umyć Mozarellę osączyć z zalewy pokroić wszystko na kawałki dodać do sałatki,wymieszać .
  • 2. Przygotować sos:Olej połączyć z octem doprawić do smaku sola pieprzem oraz cukrem wsypać czubrycę i utrzeć na gładka masę .Polać składniki sałatki,wymieszać. podawać solo lub jako dodatek do mięsnego obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować