Sałatka gyros mieszana na ciepło

4.48 (192 ocen)

  • 30 min

Jedna z popularniejszych sałatek gyros w mojej wersji.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
    kapusta pekińska 3-5 ogórków konserwowych,
    pół cebuli,
    3 ogórki konserwowe,
    puszka kukurydzy konserwowej,
    opakowanie przyprawy gyros,
    majonez,
    olej,
    ketchup,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Sałatka gyros mieszana na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, skrapiamy olejem i łączymy z przyprawa gyros. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso i na wolnym ogniu smażymy. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy, ogórka kroimy w kostkę, a kukurydzę odsączamy. Warzywa mieszamy z lekko przestudzonym (ale nie zimnym mięsem). I teraz mamy opcję jeżeli nie mamy zamiaru podawać całej sałatki, to dzielimy ją na porcje w jakich będziemy ją serwować. Dzięki temu unikniemy tego, iż warzywa puszczą sok, a sałatka nie będzie apatetyczna. Porcję mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować