Mielone zrazy z łopatki z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mieloną łopatkę dobrze wyrobić z kucharkiem, pieprzem jajkiem, tartą bułką, wodą na zwartą masę
2.zrobić placek z mięsa i posmarować musztardą, nałożyć plasterek boczku, kawałek kiszonego ogórka, kawałek cebuli
3.nakryć drugim plackiem i zlepić dokładnie, zraz mielony owinąć boczkiem
4.na patelni na oleju zrumienić z każdej strony i przekładać na talerz
5.do garnka przelać tłuszcz po zrazach, podsmażyć resztę cebuli, pieczarki pokrojone, dodać kiszoną kapustę i wymieszać, wlać wodę, przyprawę w płynie, majeranek wsypać, na kapuście ułożyć zrazy i pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu
Komentarze