mielone zrazy z łopatki z kapustą kiszoną i pieczarkami

0 (0 ocen)

można podać na obiad z ziemniakami lub na kolację do pieczywa..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe 1 kg, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1 szklanka, woda 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, boczek parzony 10 plastrów, ogórek kiszony 1 duży, cebula 2 sztuki, musztarda delikatesowa 5 łyżeczki, pieczarki 10 sztuk, kapusta kiszona 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szkanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, majeranek 1 łyżka, woda 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone zrazy z łopatki z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mieloną łopatkę dobrze wyrobić z kucharkiem, pieprzem jajkiem, tartą bułką, wodą na zwartą masę
  • etap 2. zrobić placek z mięsa i posmarować musztardą, nałożyć plasterek boczku, kawałek kiszonego ogórka, kawałek cebuli
  • etap 3. nakryć drugim plackiem i zlepić dokładnie, zraz mielony owinąć boczkiem
  • etap 4. na patelni na oleju zrumienić z każdej strony i przekładać na talerz
  • etap 5. do garnka przelać tłuszcz po zrazach, podsmażyć resztę cebuli, pieczarki pokrojone, dodać kiszoną kapustę i wymieszać, wlać wodę, przyprawę w płynie, majeranek wsypać, na kapuście ułożyć zrazy i pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować